top of page

buro PAM

buro PAM is een ontwerp buro dat zich bezig houdt met (interieur)architectuur,

grafische vormgeving en fotografie. 

 

buro PAM is opgericht door Pam Elings-Otters. In 2004 studeerde zij af als grafisch vormgever aan Sint Lucas te Boxtel. Om vervolgens haar kennis  te verbreden begint ze haar studie aan de academie in Maastricht (ABK) waar ze in 2009 afstudeert als interieurarchitect. Na enkele jaren voor verschillende bureaus gewerkt te hebben besluit ze in 2011 voor zichzelf te beginnen.

buro PAM - Pam Elings-Otters
houten Architectuur

interieur-architectuur

interieur-architectuur

“Je prettig voelen in je woon- of werkplek, je klanten zich thuislaten voelen binnen je winkel, bedrijf of horeca” Dat is waar het om draait. Zeker nu we ook meer en meer thuis/flex werken en de beleving van werk en privé vaker samenkomen. buro PAM luistert in een kennismakingsgesprek wat de opdrachtgever echt graag wil. Vanuit dit perspectief worden de eerste ontwerpen gecreëerd om zo samen tot een passend eindresultaat te komen.

 

Waarom buro PAM inschakelen?

Vaak weten mensen heel goed wat ze graag zouden willen maar kunnen ze zicht dit maar moeilijk visualiseren. Ook de (on)mogelijkheden tijdens een verbouwing worden vaak pas duidelijk tijdens een goed ontwerp. Een misverstand bij het inschakelen van een (interieur)architect zijn de kosten. Natuurlijk zijn er kosten mee gemoeid als er een (interieur)architect ingeschakeld wordt, echter op andere vlakken is het enorm kostenbesparend. Een ontwerp aanpassen op papier is uiteraard veel goedkoper als het aanpassen in de praktijk. Ook zullen aannemers een scherpere aanbieding kunnen maken omdat van te voren duidelijk is wat er moet gebeuren, zij hoeven dus veel minder risico’s in te calculeren. Ook het spiegelen van verschillende aannemers is makkelijker als u over een goed ontwerp beschikt. Er zijn achteraf geen discussies hoe bepaalde zaken uitgevoerd dienen te  worden.

 

Maar wat wellicht het allerbelangrijkste is; het is ontzettend fijn om vooraf te weten hoe u (leef)omgeving er straks uit gaat zien. 

Werkwijze

Er gewerkt in verschillende fase. 

De eerste fase bestaat uit een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Hierin worden de wensen besproken, huidige situatie bekeken en een plan van wensen opgesteld.
Ook wordt n.a.v. dit gesprek een passende offerte gemaakt. 

 

Als de offerte akkoord wordt bevonden gaat het echte ontwerpen beginnen. 

Tijdens deze fase (SO SchetsOntwerp) zal eerst de bestaande situatie in kaart gebracht worden. Vervolgens zal er een passend concept gemaakt worden waarbij de wensen van de opdrachtgever bepalend zullen zijn.  Tijdens een vervolggesprek wordt er samen gekozen voor de richting welke het ontwerp opgaat.

 

Deze wensen worden uitgewerkt de tweede stap (VO Voorlopig Ontwerp) Na bespreking van dit ontwerp zullen de uiteindelijke wensen worden omgezet naar de eindfase (DO definitief Ontwerp) Zo ontstaat er in een paar heldere stappen een ontwerp dat naadloos aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

 

Door gebruik te maken van verschillende professionele (BIM) software kunnen ook fotorealistische impressies worden gerealiseerd zodat u als het ware al een blik in de toekomst krijgt.

 

Indien gewenst kan buro PAM u ook ondersteunen met de esthetische begeleiding tijdens de realisatie.

Image by Jackie DiLorenzo

Grafische Vormgeving

Voor grafische ontwerpen bent u bij buro PAM aan het juiste adres. buro PAM verzorgt zowel flyers, folders, brochures, webdesign tot complete huisstijlen. Kortom alles wat er nodig is voor en perfecte uitstraling voor uw onderneming. 

 

Maar ook voor particulieren is buro PAM het aangewezen buro voor het ontwerp van bijvoorbeeld geboorte-, en trouwkaarten. Door goede afspraken met verschillende drukkers kunnen wij een zeer scherpe totaalaanbieding maken.

Fotografie

buro PAM verzorgt zowel productfotografie voor (kleine) bedrijven maar kan ook ingeschakeld worden voor een (zakelijk) portret.

 

Uiteraard worden het liefst opnamen gemaakt van (interieur)architectuur, door de passie en kennis in dit vakgebied zijn deze beelden sterker door de juiste benadering.

waardoor deze twee facetten elkaar kunnen versterken.

 

Image by Dorsa Masghati

samen ontwerpen

we op 200%

Samenwerkers

om buro PAM heen zijn in de loop der jaren erg veel fijne samenwerkingen opgestart.

Een netwerk uit veelzijdige, vakkundige en fijne mensen waar een goede en vertrouwde samenwerking is opbouwt.

Samen sparren, overleggen en werken we met de grootst mogelijke passie. Zo zijn we niet voor één gat te vangen;

"samen kunnen we alles!" 

buroPAM-Samenwerkers-MarijeWeijers.jpg

Marije Weijers

Architect

  • Grey LinkedIn Icon

Marije is een fantastische architect die waanzinnig goede en mooie ontwerpen maakt. We hebben aan een half woord genoeg en we zijn samen het avontuur van ontwerpen in BIM aangegaan.

buroPAM-Samenwerkers-AlexanderteWitt.jpg

Alexander te Witt

Bouwkundige

  • Grey LinkedIn Icon

Alexander is een enthousiaste en zeer meedenkende bouwkundige die een uitdagingen niet uit de weg gaat. Hij staat altijd voor je klaar met goede en esthetische oplossingen.

buroPAM-Samenwerkers-MarcovdWel.jpg

Marco van der Wel

Architect

  • Grey LinkedIn Icon

Marco is een pionier op het gebied van eco architectuur, zijn tomeloze passie neemt je mee op een reis naar een mooi en goed ontwerp waar ook de planeet gelukkig van wordt.

buroPAM-Samenwerkers-RolandvanDeelen.jpg

Roland van Deelen

Architect

  • Grey LinkedIn Icon

Roland maakt eco architectuur ontwerpen waarvan je niet in één opslag kunt zien dat ze eco zijn; kortom goede architectuur zonder de "footprint"

buroPAM-Samenwerkers-DenisevdLoo.jpg

Denise van de Loo

Styliste & Interieur ontwerper

  • Grey LinkedIn Icon

Denise is een enthousiaste en gepassioneerde styliste & interieurontwerper die al haar energie stopt in het maken van mooie dingen en mensen blij maken. 

buroPAM-Samenwerkers-MaikLeenders.jpg

Maik Leenders

Printing expert

  • Grey LinkedIn Icon

Maik is mijn steun en toeverlaat met alles wat met printing te maken heeft.

Door zijn enorme ervaring gaat hij geen uitdaging uit de weg en heeft overal een passende oplossing voor.

bottom of page